Можуть бути атаки. Мешканців Львівщини закликають вступати до тероборони

4910 0
Дотепер бомбардувань на Львівщині не було.
Фот: АрміяInform

Фот: АрміяInform

Сигнали сирен у Львові свідчать про можливу атаку ворога з повітря, однак поки на Львівщині не було випадків бомбардувань. Як повідомив голова ЛОДА Максим Козицький під час брифінгу, мешканці повинні бути готові до оповіщень про повітряну тривогу, оскільки об’єкти критичної інфраструктури можуть піддаватися удару.

«Так, є певне напруження щодо безпілоних літальних апаратів. Вони так само працюють і по Львівській області. Так і розвідники відпрацьовують як кордони, так і військові частини. Це – один з елементів війни, й ми розуміємо, що можемо піддатися атаці з повітря. Ми постійно контролюємо і намагаємося повідомляти населення за будь-якого виявлення ворожої активності, в тому числі літальних апаратів. З тим пов’язані сигнали повітряної тривоги», – повідомив Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині обстріляли ще дві військові частини

Він закликав мешканців вступати до лав тероборони, аби у разі необхідності бути готовим охороняти важливі об’єкти та саме місто. Паралельно також відбувається мобілізація. Як зазначив голова ЛОДА, людей, які необхідні на місцях та дотичні до критичної інфраструктури, намагаються залишати тут. Натомість мобілізують найперше тих, у кого є бойовий досвід, також резервістів першої та другої хвиль.

 «Наразі працюємо над теробороною міста Львова у разі нападу противника з боку Білорусі, Волинської або Вінницької областей. Запрошую всіх добровольців записуватися в тероборону міста Львова та Львівщини для розташування у разі необхідності на оборонних редутах. Наразі такої загрози немає, але ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій», – зауважив очільник ЛОДА.

Читайте також: На всій території України вводять воєнний стан

Для розгортання тероборони, а також розміщення переселенців потрібна допомога волонтерів, зокрема, потрібні речі першої необхідності, матраци, ковдри, які можна застосувати для розгортання тимчасових приміщень у школах та інших приміщеннях. Зі слів Максима Козицького, Львівщина приймає тимчасово переміщених осіб з інших регіонів. Наразі розселено понад 230 людей. Також сьогодні, 25 лютого, має прибути автобус із Сєверодонецька. Загалом на Львівщині розгортають понад 10 тисяч місць.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!