Київ

Музей Майдану представив 3D-проєкт про пам'ятні місця Революції гідності у доповненій реальності

560 0
10 найвідоміших об’єктів Революції Гідності відтепер можуть побачити всі охочі у просторі Києва.
Фото: Музей Майдану

Фото: Музей Майдану

Музей Майдану представив проєкт "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану". Про це повідомляється на сайті музею.

10 стендів у ключових місцях Революції Гідності розповідають про наймасовіший протест у новітній історії України.

За QR-кодами за допомогою смартфона кожен може відтворити простір Майдану в умовах реального часу – це барикади, елементи наметового містечка, конструкція «Йолки», «Мистецький Барбакан».

«Цей проєкт – не просто відтворення об’єктів, а також складник нашої пам'яткоохоронної діяльності. Ми працюємо над тим, щоб локації, пов’язані з Революцією Гідності, було належним чином збережено. Уже не існують барикади, не існує “Йолка”, але завдяки доповненій реальності просторова локація набуває сенсу матеріальної, конкретної цінності. Так ми зможемо ще краще доносити цінності Майдану», — зазначила Ольга Сало, кураторка й авторка проєкту, заступниця генерального директора Національного музею Революції Гідності.

Спробу «оживити» київський Майдан 2013–2014 років засобами доповненої реальності Музей Майдану реалізував за підтримки Українського культурного фонду до десятої річниці Революції Гідності. Проєкт «Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану» документальний. Щоби відтворені об’єкти відповідали реальним розмірам і пропорціям, опрацьовано понад 15 тисяч світлин часів Майдану.

Доступні для огляду й тривимірні моделі елементів побуту та захисту майданівців.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!