Минулого тижня від Covid-19 вакцинувались на 26% більше людей, ніж у попередній

759 0
16 339 028 українців отримали хоча б одну дозу вакцини.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні зросла кількість людей, що вакцинувалися від Covid-19. Цього тижня цей показник зріс на 26% у порівнянні із попереднім.

Джерело: Львівський лабораторний центр контролю та профілактики хвороб

Загалом близько 16 339 028 українців вже отримали хоча б одну дозу вакцини.

«Понад 84% тих, хто минулого тижня не зміг подолати  Covid-19, – люди віком понад 60 років. Ця частка в статистиці залишається незмінно високою досить тривалий час, навіть на тлі сезонного зниження спалаху захворюваності», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Як зазначили у центрі, вакцинація третьою дозою мРНК-вакцини проти COVID-19 зменшує кількість скарг медичного характеру, з якими звертаються пацієнти на первинній ланці медичної допомоги.

Нагадаємо, що з 21 по 27 квітня у Львівській області зареєстрували 112 підтверджених випадків COVID-19 проти 191 випадку за минулий тиждень. Зниження захворюваності становить 41,4%. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!