Митрополичі сади у Львові повернули у власність УГКЦ

1038 0
Суди щодо цієї ділянки тривали з 2020 року.
ФОТО: KAPITOLIY.NET.UA

ФОТО: KAPITOLIY.NET.UA

Митрополичі Сади у Львові остаточно повертаються Українській Греко-Католицькій церкві. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Ця справа двічі перебувала на розгляді у Верховному суді. І ось 11 червня у позові було відмовлено повністю. Територія біля головного Собору Святого Юра завжди історично та законно належала Церкві. Це важливе рішення для громади міста. Дякую всім, хто долучився до відновлення справедливості», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: «Добитися історичної справедливості», – УГКЦ вимагає повернути Церкві нижні Митрополичі сади

Нагадаємо, що у Львові на пл. Св. Юра, 5 розташовані Митрополичі сади, а конкретніше – нижні сади. Саме за цю ділянку з 2020 року тривали суди між Львівською міськрадою та військовою прокуратурою Львівського гарнізону, яка представляє інтереси Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Спершу суди у Львові не задовольняли вимог прокуратури. Проте Касаційний господарський суд у червні 2022 року повернув справу на новий розгляд до Господарського суду Львівської області, який, зі свого боку, вже у вересні 2023 року скасував державну реєстрацію права комунальної власності ЛМР на цю ділянку. 

Читайте також: На Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Згодом місто подало апеляцію на останнє рішення Господарського суду Львова, за якою відкрили провадження. В грудні 2023 року 40 народних депутатів України підписали звернення до президента України щодо збереження та реновації ділянки на території Митрополичих Садів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!