На Бандери облаштували діагональний перехід і змінили регулювання світлофора

1488 0
Діагональний пішохідний перехід на цьому перехресті є частиною тих змін, що були закладені в проєкті реконструкції вулиці Бандери.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

На перехресті вулиць Бандери – Антоновича  – Русових облаштували діагональний пішохідний перехід. Це – перший такий перехід в місті, що став частиною змін в організації руху на цьому перехресті. Про це у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка. 

«Перехід облаштували для зручності мешканців і для того, щоби була можливість покращити регулювання світлофора. Бо, фактично, зараз, крім того, що намалювали перехід, змінилося світлофорне регулювання. Раніше, як і до ремонту, в одній фазі могли рухатися в обидві сторони вулиця Бандери та поворот з Бандери на вул. Русових. Потім – транспорт на Бандери і на поворот стояв, натомість могли виїжджати з Русових, а потім окремо їхав транспорт з вул. Антоновича. Окрім переходу, ще встановили світлофори. Зміни зроблені так, що вулиця Бандери їде прямо в обидві сторони окремо, а правий поворот з Бандери на Русових відбувається одночасно з виїздом транспорту з вулиці Русових. Раніше не можна було це зробити, бо одночасно з правим поворотом їхали по Бандери прямо і той, хто виїхаджав би з Русових стикнувся з тим, хто їде по Бандери прямо», – поснює він.

Діагональний пішохідний перехід на цьому перехресті, за словами Павла Сирватки, є частиною тих змін, що були закладені в проєкті реконструкції вулиці Бандери. Основна мета – зробити регулювання логічнішим.

«Оскільки там і трамваї з вулиці Бандери повертають, і є потоки автомобілів, то, коли буде адаптивне регулювання, це розділення дозволить давати більше зеленого світла тому, хто очікує, а не там, де ніхто не рухається. Окрім цього, люди йдуть вздовж вулиці Бандери і розділяти її на різні цикли, на різні переходи – менш комфортно», – каже Павло Сирватка.

Читайте також: Біля Оперного у Львові облаштують «острівцеву» зупинку

Ескізний проєкт вулиці розробили ще до пандемії коронавірусу та карантинних обмежень, тому, додає він, враховували те, що поруч є Національний університет «Львівська політехніка» і пікові години, коли активний рух. Так цей перехід дозволяє людей не чекати в некомфортних умовах, а переходити безпечно. Водночас за адаптивного регулювання – перерозподіляти час так, щоби пропустити щонайбільше транспорту та пішоходів. 

Отже, на загальний зелений сигнал світлофора можна рухатися прямо вулицею Бандери та повертати ліворуч на вул. Митрополита Андрея. Для вул. Русових є окрема фаза, коли автомобілі та трамваї можуть рухатися по правій колії. Одночасно із цим виїжджає транспорт з вул. Русових, не очікуючи. 

Нагадаємо, у Львові на відтинку від торгового центру «Магнус» до Оперного театру планують облаштувати «острівцеву» зупинку.

Ольга Коваль

Фото: Твоє Місто

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!