Київ

На благоустрої парку «Почайна» в Києві вкрали 1,7 млн грн, — Прокуратура

540 0
Це майже половина всіх коштів, спрямованих на облаштування парку
Будівництво парку Почайна

Будівництво парку Почайна

Підрядника та інженера технагляду підозрюють у заволодінні 1,7 млн грн під час ремонту парку «Почайна». Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у 2020 році комунальне підприємство "Київський центр розвитку міського середовища" уклало з підрядником договір. Йшлося про капітальні будівельні роботи окремих комплексів парку "Почайна", а також договір по технічному нагляду.

У прокуратурі поінформували, що загальна вартість будівельних робіт складала 3,6 млн гривень. Аби заволодіти коштами місцевого бюджету директор підрядної організації та спеціаліст з технічного нагляду внесли до звітних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт.

«Розбіжність між фактично виконаними роботами та зазначеними в офіційних документах склала 1,7 млн грн, тобто 44% від загальної суми фінансування», — йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувачення направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду. Санкція статті ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!