На будівництво нового гуртожитку Франкового університету виділили 50 млн грн

3079 0
Загальна вартість будівництва студентського гуртожитку, згідно із проєктно-кошторисною документацією та експертизою, становить 108 млн грн.
Фото: ЛНУ імені Івана Франка

Фото: ЛНУ імені Івана Франка

Народні депутати проголосували за виділення коштів на будівництво нового гуртожитку для Львівського національного університету імені Івана Франка. На зведення будівлі скерують 50 мільйонів гривень. Про це під час робочого візиту до Львова повідомив президент України Володимир Зеленський.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛНУ ім. Івана Франка Олег Вівчарик, проблема нестачі місць у гуртожитках стає більш виразною і нагальною, і університет зробив низку кроків для вирішення цієї проблеми. Зокрема, у 2018 році провели реконструкцію санаторію-профілакторію, своїми силами ввели в експлуатацію новий гуртожиток. Однак щороку все ж не можуть забезпечити житлом понад тисячу студентів.

Читайте також: Як виглядали корпуси Університету Франка в минулому. Фото

«Уже зараз Університет розробив усю необхідну проєктно-кошторисну документацію для спорудження студентського житла на вулиці Пасічній (поблизу 5-го і 6-го гуртожитків). Крім того, силами університету провели підготовчі роботи на суму близько двох мільйонів гривень. Ідеться про роботи, пов’язані із комунікаціями», – каже він. 

Загальна вартість будівництва студентського гуртожитку, згідно із проєктно-кошторисною документацією та експертизою, становить 108 млн грн. Суму у 50 мільйонів спрямують на будівельно-монтажні роботи. Для завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію, продовжує Олег Вівчарик, у майбутньому потрібні будуть додаткові кошти. Із цим клопотанням уже звернулися до органів центральної влади.

Додамо, зараз на 19 факультетах Львівського національного університету імені Івана Франка здобувають освіту майже 22 тисячі студентів, 650 аспірантів, навчаються іноземці з понад 30 країн світу. Щороку помітно зростає кількість абітурієнтів зі сходу України.

Нагадаємо, що про будівництво нового, 9-го гуртожитка говорили ще у 2017 році. Тоді народні депутати від Львівщини просили 110 млн гривень з бюджету. 

Ольга Коваль

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!