На будівництво торгово-готельного центру на Дорошенка оголосили міжнародний конкурс

3834 0
Його будуватиме донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові оголосили міжнародний архітектурний конкурс на будівництво торгового центр із готельним блоком Grand Hotel Lviv та конференц-залом на вул. Дорошенка, 2. Про це йдеться на сайті Contest, що займається організацією архітектурних конкурсів.

Читайте також: Біля автобусного заводу у Львові збудують діагностичний центр із офісами та житлом

Зазначається, що проєкт має зберегти історичне середовище та вписатися у сформовану забудову вулиці. Взимку на території будівництва вже знесли колишні аварійні будівлі та поставили паркан, через який забудовника оштрафували.

Премії конкурсу

  • 1 премія – $ 20 000
  • 2 премія – $ 15 000
  • 3 премія – $ 10 000

Заохочувальні нагороди

  • $ 2 000
  • $ 2 000
  • $ 1 000

Подати пропозиції можна до 29 травня, а сам конкурс мають провести 12-13 червня.

Читайте також: На перехресті Стрийської та Наукової збудують готель та офісний центр. Візуалізація

Нагадаємо, що будівництвом готелю займається донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Софія Максимець. Поява на початку Дорошенка нової будівлі спровокувала значні обговорення серед львів’ян, які не підтримали проєкт й на громадських обговореннях. Зрештою, виконком міської ради таки видав містобудівні умови та обмеження на зведення готелю, заходити у який можна буде з сусіднього «Гранд готелю», власником якого також є Григорій Козловський. 

Ділянку під комплекс депутати Львівської міської ради передали безкоштовно у власність ОСББ «Свободи 11» ще у квітні торік, вилучивши її з власності ТзОВ «Солодка вишиванка». Тоді кінцевим бенефіціарним власником ОСББ, згідно з аналітичною системою YouControl, був Григорій Козловський.

У вересні Софія Максимець разом з власницею ТзОВ «Солодка вишиванка» Лесею Данчевською намагалися отримати містобудівні умови та обмеження на проєктування на вул. Дорошенка, 2 готелю. Як пишуть «Наші гроші. Львів», Софія Максимець та Леся Данчевська стали власницями ділянки, надавши ОСББ позику під її заставу. Тоді виконком переніс це питання, бо до рішення була низка зауважень, після чого щодо будівництва провели дві зустрічі з громадськістю. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!