На будівництво вертолітного майданчика біля Лікарні швидкої допомоги виділили 11 мільйонів

2242 0
Раніше повідомлялося, що на будівництво нового майданчика треба близько 25 млн грн.
Фото: Лікарня швидкої допомоги Львова

Фото: Лікарня швидкої допомоги Львова

На будівництво злітно-посадкового майданчика гвинтокрилів біля Лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, на вул. І. Миколайчука, 9, скерують 11 млн грн із державного бюджету. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається та хто платить за лікування у лікарні

Ці кошти Кабмін передбачив у змінах до розподілу субвенції з державного бюджету на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Тимчасовий вертолітний майданчик у Лікарні швидкої допомоги Львова перетворюють на парковку для автомобілів. Для цього з міського бюджету пропонують виділити 4 млн грн. Натомість для облаштування посадкового майданчика є окреме місце та розроблений проєкт., однак наразі немає коштів на його будівництво.

Для будівництва нового майданчика треба близько 25 млн грн. Раніше повідомляли, що вертолітний майданчик біля лікарні швидкої допомоги мав з'явитися до кінця 2021 року. 

Також лікарня просить виділити 3,5 млн грн на облаштування об’їзду для автомобілів швидкої допомоги, аби скоротити час довезення хворих до лікарні та повернення «швидких» до бази екстреної медицини і ще півмільйона на облаштування фонтану.

Читайте також: Львівські медики гелікоптером евакуювали 9-місячне немовля з вадою серця

Нагадаємо, що з 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську.

1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП тепер отримують медичну допомогу набагато швидше.

Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!