На час локдауну Львівська опера безкоштовно покаже нові вистави онлайн

4129 0
Йдеться про твори як сучасних українських композиторів, так і оперну класику.
Фото: Руслан Литвин/Львівська опера

Фото: Руслан Литвин/Львівська опера

Протягом посиленого карантину у Львові двері театрів зачинені, однак Львівська національна опера пропонує глядачам переглянути найновіші постановки театру в онлайн-режимі. Йдеться про твори як сучасних українських композиторів, так і оперну класику (феєрію «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича, оперу для сімейного перегляду «Лис Микита» Івана Небесного та сучасну постановку опери «Дон Жуан» Вольфганга Амадея Моцарта).

У театрі зазначають, що зйомка вистав є не лише необхідністю у сучасному онлайн-просторі, а також важливим внеском у фіксування історії української оперної та театральної сцени. 

Читайте також: Опера «Лис Микита»: сучасний бестселер

Вистави:

Феєрія «Коли цвіте папороть»: шедевр під забороною:  спектакль, що поєднує енергетичну музику, хорове виконавство, народні обрядові традиції, сучасну хореографію та дійство із відеопроекцією.

«Лис Микита»: сучасна українська опера для сімейного перегляду. Ця опера вражає масками та костюмами персонажів, феєрією світла, 3D-анімацією і навіть повітряними гімнастами. А ще, поряд із звичним оркестром, можна почути українські колоритні інструменти – цимбали, ліру, бандуру і гучну трембіту.

«Дон Жуан»: сучасна постановка найвідомішої опери Моцарта. Вона сповнена світловими ефектами та декораціями з металоконструкцій, які є наче лабіринтом загубленої людської душі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!