На Чорнобильській АЕС підняли прапор України

1505 0
На проммайданчику Чорнобильської АЕС знову замайорів прапор України і пролунав гімн України.
Фото: ДСП «Чорнобильська АЕС»

Фото: ДСП «Чорнобильська АЕС»

На Чорнобильській атомній електростанції сьогодні, 2 квітня, підняли прапор України, повідомляє преслужба ЧАЕС.

«Сьогодні, 2 квітня 2022 року, об 11:00 на проммайданчику Чорнобильської АЕС знову замайорів прапор України і пролунав гімн України. У церемонії підняття прапора взяв участь оперативний персонал станції, який у важких умовах окупації весь цей час забезпечував і продовжує забезпечувати ядерну і радіаційну безпеку об'єктів ДСП «Чорнобильська АЕС», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти захопили Чорнобильську АЕС

Нагадаємо, що 24 лютого російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. 31 березня російські окупанти залишили майданчик ЧАЕС, розграбувавши його. Російські окупанти підписали акт наміру залишити майданчик ЧАЕС у вигляді документа «акт приймання-передання охорони ЧАЕС», в якому зазначили, що «претензій з боку адміністрації об'єкта, що охороняється до військ Національної гвардії Російської Федерації немає».

За даними НАЕК «Енергоатом», окупанти рили окопи безпосередньо в Рудому лісі, найбільш забрудненому місці зони відчуження, внаслідок чого зазнали сильного радіаційного опромінення і вирішили піти із зони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!