На Чорнобильській АЕС провели часткову ротацію персоналу

1381 0
Персонал перебував на робочих місцях близько 600 годин.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

Сьогодні, 20 березня, наприкінці дня провели часткову ротацію персоналу Чорнобильської АЕС та евакуацію людей, які перебували на території окупованої станції. Про це повідомляє Енергоатом.

«Персонал перебував на робочих місцях близько 600 годин, героїчно виконуючи свої професійні обовʼязки та підтримуючи належний рівень безпеки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти захопили Чорнобильську АЕС

За цей день вдалося вивезти:

  • 64 людини;
  • 50 осіб змінного персоналу ЧАЕС;
  • 9 службовців Національної гвардії України (8 жінок та 1 онкохворий)
  • 1 службовця Держаної служби надзвичайних ситуацій
  • 4 «сталкери».

 

На заміну евакуйованого персоналу ЧАЕС відправилося 46 добровольців-працівників станції для виконання службових обовʼязків та для забезпечення функціонування підприємства.

Нагадаємо, що вчора, 24 лютого, російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію. В Офісі президента вважають це однією з найсерйозніших загроз Європі, оскільки окупанти можуть готувати провокації на ЧАЕС або ж використають пошкодження, завдані об’єктам під час атаки, та звинуватять в цьому Україну, або пошкодять найнебезпечніші об’єкти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!