Київ

На Дарницькому мосту в Києві завершують добудову з'їздів на лівий берег

1285 0
Завершити усі роботи зі з'їздами на Дніпровську Набережну планують цього липня.
Фото: Павло Авдокушин

Фото: Павло Авдокушин

На Дарницькому мосту завершують подвійний з'їзд з мосту та заїзд з боку Позняків-Осокорків на вул.Петра Радзіня в бік Харківського шосе. Про хід будівництва станом на початок червня розповів інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин в YouTube.

Відтак працівники компанії «Autostrada», яка будує розв'язку, вже змонтували всі металоконструкції подвійного з'їзду, також завершується обварювання консолей на кінці з'їзду в бік мосту Патона; встановлені деформаційні шви (крім останнього на з'їзді), їх готують до бетонування. Повністю складені «штани» над вулицею Причальною. Окрім цього дорожники продовжують виконувати загальні малярні роботи на об'єкті.

«Заасфальтувала гусфасфальтом частину "штанів" на мосту та частина першого зверху прогону з'їзду. Також вкладають гідроізоляцію «Густекс» на прогонах з'їзду в бік Осокорків. Подвійний з'їзд планують відкрити у липні 2023 року», – зазначив Авдокушин.

Зазначимо, Дарницький міст збудований у 2010 році, має три смугами у двох напрямках. Його почали зводити у 2004 році поруч із залізничним мостом. Друга черга будівництва через нестачу фінансування так і не буда проведена. Відсутність усього комплексу розв’язок та освітлення стали причиною того, що транспорт не може використовувати перехід на повну. У результаті виникає дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости через Дніпро значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності.
 
Так, саме Дарницький міст є одним із найменш завантажених у Києві. За словами директора компанії з транспортного моделювання "А+С Україна" Дмитра Беспалова, у починаючи з 2017 року завантаженість Дарницького мосту сягала усього 80%. До порівняння, інші столичні мости у середньому завантажені транспортом на 130% (після 100% на мосту починаються затори).
 
Причиною цьому є недобудовані з'їзди та заїзди на Дніпровську набережну. Понад 10 років міст перебував у стані довгобуду, пізніше його передали на баланс «Укрзалізниці», а добудувати повинен Укравтодор. Втім жодних робіт компанії робити не планували, і в жовтні 2021 запропонувати закінчити довгобуд вирішила група компаній «Автострада», яка уклала контракт на спорудження двох з’їздів з мосту на Дніпровську набережну в межах програми «Велике будівництво».
 
Міст наразі залишається на балансі Укрзалізниці, а з боку Укравтодору отримує повну управлінську та операційну допомогу.
 
Уже в листопаді 2021 року розпочали будівництво, яке планували завершити до кінця 2022 року, але цього не сталося через російсько-українську війну.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!