На новому дитмайданчику у Львові стався конфлікт. Поліція відкрила кримінальне провадження

30156 0
Суперечка сталася між молодою парою та перехожими.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

У Львові на дитячому майданчику «Лис Микита» 16 квітня стався конфлікт між молодою парою та перехожими. Причиною стало використання першими дитячих гойдалок. Внаслідок конфлікту молодь написала заяву у поліцію на чоловіка, що сказав їм про порушення. Про це постраждала учасниця суперечки повідомила на своїй сторінці irma.w3ird в Instagram.

За її словами, вони разом із чоловіком сиділи на гойдалці у парку Франка в той час, як жінка з дитиною попросила їх поступитися місцем. Молоді люди попросили її зачекати, на що жінка розпочала конфлікт, до якого згодом приєднався перехожий чоловік. Ним виявився львів'янин Тарас Лозинський.

Читайте також: У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл Львова. Відео

«Почувши конфлікт, до мене одразу підійшов незнайомий чоловік, котрий встав супроти мене та почав лаятись, принижувати мене, погрожувати вбивством та наказувати «звалити». Я злякалась і втиснулася в гойдалку, спитала: «Хто ви такий?». Тоді він замахнувся і вдарив мене ногою по статевих органах, продовжуючи принижувати та погрожувати», – зазначила вона.

Згодом дівчина почала знімати те, що відбувалося на телефон. Як зазначила вона у дописі, незнайомець вихопив його з рук, зламав та викинув у траву.

«Ми підібрали телефон і попрямували у інший бік, хотіли в безпечному місці дочекатись, поки приїде поліція. Але грабіжник не дав цього зробити, він почав мене переслідувати», – пише дівчина.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Тарас Лозинський, він не бив дівчину, а телефон вилетів із його руку через сльозогінний газ, який у його очі запшикали молоді люди.

«Я не хочу виправдовуватися, бо готовий відповідати за це, якщо вже є заява у поліцію. Я побачив, що люди, яким близько 20 років, сидять на дитячій гойдалці, яка справді є маленькою, а поряд жіночка просить їх встати. Тоді вже я пропросив їх встати, бо це зробили для дітей. У відповідь вони почали конфлікт, а я просто викликав поліцію», – каже чоловік.

Читайте також: На Львівщині внаслідок ДТП постраждали троє дітей

За його словами, він справді намагався підняти хлопця з гойдалки, легко взявши його за куртку. Щодо побиття дівчини, Тарас Лозинський каже, що копав ногою лише гойдалку.

«Хлопець підірвався до мене, а дівчина продовжувала лежати на гойдалці. І я ногою хитав гойдалку. Потім вона почала мене знімати і я забрав телефон, щоб подивитися ці відео. Минуло шість секунд, як мені в очі потрапив сльозогінний газ, тому я викинув телефон. Вони запшикали і пішли. Я зрозумів, що от-от приїде поліція і запитає, куди ці люди ділися, тому вирішив їх провести», – пояснив Тарас.

Він не дочекався поліції та пішов додому, а вранці дізнався, що молоді люди написали на нього заяву за нанесення тілесних ушкоджень. Чоловік дав покази у поліції, написав пояснення.

«Незважаючи на те, що грабіжник зізнався в нападі та пограбуванні, відшкодовувати лікування та пошкоджене майно він відмовився», – пише дівчина.

Як зазначили у коментарі Tvoemisto.tv в Нацполіції Львівщини, за умисне легке тілесне ушкодження відкрили кримінальне впровадження і зараз триває досудове розслідування. Окрім того, було призначено експертизу.

Читайте також: У парку Франка новий дитячий майданчик. Чи безпечний він для дітей

На думку Тараса Лозинського, проблемою могла стати відсутність надписів на майданчику, що він призначений для дітей. Як згодом повідомили Tvoemisto.tv у Львівській міській раді, цей простір поділений на зони, що призначені для дітей різного віку. Після завершення виконання усіх робіт на дитячому майданчику розмістять схематичне маркування щодо відповідності кожної зони до використання дітьми певного віку.

Нагадаємо, що у Львові відкрили новий тематичний дитячий майданчик в парку Івана Франка, що навпроти університету. Називається він «Лис Микита», як і герой відомих казок письменника. Однак активістка громадської організації «Батьки в дії» Христина Одуха переконана, що цей майданчик небезпечний для дітей, і пояснює чому в авторській колонці за посиланням.

Фото: irma.w3ird, Любомир Зубач

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!