На фасаді львівської школи відкрили п'ять меморіальних таблиць полеглим захисникам

663 0
Пʼятеро випускників цього навчального закладу загинули у російсько-українській війні.
ФОТО ЛМР

ФОТО ЛМР

Сьогодні, 1 лютого, на фасаді львівської школи №86 відкрили пʼять меморіальних таблиць пам'яті загиблих львів’ян, які загинули в боях із російськими окупантами. Іваночко Андрій, Захарко Ігор, Діанов Валерій, Якимов Владислав та Малаховський Павло свого часу навчалися у цій школі, повідомили у пресслужбі ЛМР.

«5 меморіальних таблиць на стіні цієї школи вшановують пам'ять 5 випускників цього навчального закладу, які загинули у російсько-українській війні. На жаль, фактично в кожній нашій школі є загиблі випускники і ми щотижня відриваємо нові таблички. Ми маємо розроблену процедуру встановлення меморіальних таблиць. Рідні звертаються до навчального закладу, надають коротку інформаційну довідку і фото для дошки. Далі ми передається це в управління архітектури, що розробляє макет, погоджуємо його з близькими і фінансуємо виготовлення такої таблиці», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Читайте також: Ще 18 меморіальних таблиць захисникам встановлять у Львові

Меморіальні таблиці, які сьогодні відкрили, вшановують пам'ять таких захисників:

Павло Малаховський

З перших днів повномасштабного вторгнення росії боровся за незалежність України. Героїчно загинув 3 січня 2023 року під м. Бахмут Донецької області у віці 35 років.

Валерій Діанов

Боровся з окупантами на східному напрямку і героїчно загинув на 44-ому році життя у бою за м. Вугледар Волноваського району Донецької області (31 січня 2023 року).

Ігор Захарко

Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку, захищаючи незалежність України. 8 лютого 2023 року героїчно загинув у віці 37 років у с. Водяне.

Владислав Якимов

Воював на Луганщині та на Запорізькому напрямку. 20 березня 2023 року героїчно загинув у віці 27 років у с. Кузьмине Сєверодонецького району Луганської області. Представлений до нагороди орденом «За мужність І ступеня» (посмертно).

Андрій Іваночко

Захищав незалежність та територіальну цілісність України в зоні АТО (2015-2017рр). У перші дні великої війни був під Києвом, відвойовував свободу України. 21 березня 2022 року героїчно загинув на 30-му році життя під Миколаєвом, смт. Первомайськ. Нагороджений посмертно орденом «За мужність ІІІ ступеня».

Нагадаємо, у Львові затвердили типовий взірець меморіальної таблиці для вшанування пам’яті захисників, які загинули в російсько-українській війні. Є два види таблиць: з оргскла і металу. Вартість таблиці, яка друкується на оргсклі та кріпиться на нержавіючі гвинти, – близько 6 тисяч грн. Вартість таблиці, яка висікається на металі, – близько 20 тисяч грн.

Про те, як встановити меморіальну таблицю читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!