На Франківщині росіяни цілилися ракетами по молодих пілотах

1694 0
Внаслідок удару загинув 8-річний хлопчик.
Фото: Facebook/Офіс Генерального прокурора

Фото: Facebook/Офіс Генерального прокурора

Російські війська сьогодні, 11 серпня, завдали удару по Івано-Франківщині. Внаслідок атаки по житловому будинку загинула 8-річна дитина. Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону, росіяни спрямовували ракети Х-47 «Кинджал», аби влучити по військовому аеродрому в Коломиї та молодих пілотах, які незабаром поїдуть на навчання до Європи.

«Ті ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область – ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. Цього разу – Франківщина», – сказав речник Повітряних сил.

Читайте також: Сьогодні під час повітряної тривоги у низці областей пролунали вибухи

У Повітряних силах уточнили, що окупанти випустили 4 аеробалістичні ракети «Кинджал» з чотирьох літаків МіГ-31К. Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи в район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну з ракет вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому, уразивши об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області росіяни вдарили по цивільному об’єкту. Є постраждалі, серед яких дитина, яку в критичному стані доставили до лікарні. Медики робили все можливе, але врятувати життя дитині не вдалося.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!