На гендиректора трьох лікарень у Львові подався лише один кандидат

8824 0
Йдеться про Перше територіальне медичне об’єднання Львова.
Фото: Галнет

Фото: Галнет

Генеральним директором Першого територіального медичного об’єднання Львова став екскерівник лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук. Його обирали на конкурсній основі. Медик став єдиним претендентом на дану посаду. Про це Tvoemisto.tv повідомила керівниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні на Орлика – новий директор

«У Львівській міській раді оголосили конкурс на зайняття посади керівника ТМО, куди міг подаватися кожен бажаючий, який відповідав вимогам. Претендентом був лише один кандидат – Олег Самчук. Конкурс відбувся 19 січня. Саме комісія вивчила всі документи кандидата, його плани на розвиток лікарень, яка згодом обрала і затвердила посаду генерального директора. До комісії увійшли двоє представників управління охорони здоров’я, двоє від трудового колективу і двоє членів громадських організації. Головою комісії був начальник відділу інновацій та клінічних досліджень Назарій Колачинський», – додає головна медикиня Львова.

Генерального директора Першого ТМО обрали на 5 років. За словами Лесі Кобецької, планів у гендиректора чимало. Серед основних – кращий сервіс і комфорт у лікарнях, капітальні та поточні ремонти у лікарнях Святого Миколая та Святого Луки, облаштування сховищ та укриттів.

Читайте також: Новим керівником Львівської лікарні швидкої допомоги став Юліан Голик

Нагадємо, Перше ТМО – це комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об'єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» зареєстрували у Львові 26 листопада 2021 року. Його створили шляхом злиття та реорганізації трьох медичних закладів і вони функціонують як відокремлені підрозділи.

За ініціативою нового очільника Першого ТМО, лікарні у складі об’єднання перейменували. Так, Лікарня швидкої медичної допомоги отримала назву Лікарня Святого Пантелеймона, 8-ма міська лікарня стала Лікарнею Святого Луки, а міську дитячу клінічну лікарню, що на вул. Пилипа Орлика, 4, назвали Лікарнею Святого Миколая. Також два медзаклади отримали нових керівників.

Довідка

Олег Самчук очолював Львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги з лютого 2020 року до січня 2022 року. Закінчив Львівський медуніверситет за спеціальністю уролог. До того, як стати керівником лікарні у Львові, працював головним лікарем Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання,а згодом став головним лікарем Ковельської ЦРЛ. У медзакладі під його керівництом вперше в Україні за останні 15 років провели успішні трансплантації серця.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!