На горі Баба Род у Львові сталася пожежа. Фото. Доповнено

5880 0
Підрозділи ДСНС виїхали на місце події.
фото: Наталія Горбань / Facebook

фото: Наталія Горбань / Facebook

На горі Баба Род горить суха трава. Про це повідомила у Facebook львів'янка Наталія Горбань.

За її словами, вогонь поширювався дуже швидко через вітряну погоду, про пожежу вона повідомила рятувальників.

Читайте також: Галицький Burning Man: бачу на городі сухе картоплиння – біжу по сірники

У прес-службі ДСНС Львівщини Tvoemisto.tv повідомили, що зафіксували виклик. На місце події виїхали вісім пожежників та дві одиниці спецтехніки. Через сильний вітер була загроза, що полум'я перекинеться на господарську будівлю неподалік, проте рятувальникам вдалося локалізувати пожежу.

За інформацією прес-служби ЛМР, адміністрація парку підозрює в підпалі сухої рослинності групу молодих людей, які .

«Є група молодих людей, які ймовірно здійснюють системно ці підпали для проведення фотозйомки. Ми кілька разів ловили тих хлопців, але їх відпускали. За цей місяць у нас складено 8-9 актів, виклики ДСНС є майже щодня. Ці підпали здійснюють свідомо, бо з мешканцями ми проводили розмови, вони листя не спалюють. Зараз пишемо заяву в поліцію. Нікого не зловили. Рахуємо матеріальну шкоду, завдану парку. Надіємось на розслідування, неподалік є багато камер відеоспостереження», — говорить директорка парку «Знесіння» Уляна Тарас.

Рятувальники повідомляють, що станом на 21:00 пожежу ліквідовано, горіла суха трава на площі 200 кв. м.

Додамо, що в ДСНС закликають не спалювати суху рослинність та наголошують, що такі пожежі можуть травмувати людей і навіть забрати життя.

Фото Наталії Горбань / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!