На хабарі затримали гендиректора «Галсільлісу»

2650 0
Голова «Галсільлісу» керував корупційною схемою та щомісяця вимагав від своїх підлеглих по 30-40 тис. грн.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

На Львівщині на хабарі затримали гендиректора «Галсільлісу». Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Разом із ним затримали й працівника одного з обласних комунальних лісових господарств, який систематично возив для свого керівника відкати від продажу лісу.

Прокуратура спільно з поліцією та СБУ встановила, що голова «Галсільлісу» керував корупційною схемою та щомісяця вимагав від своїх підлеглих по 30-40 тис. грн.

«При цьому, встановив цинічні "тарифи": за 1 кубометр реалізованого лісу учасники схеми відраховували для шефа 1-1,5 американського долара. За це головний фігурант обіцяв колегам лояльне ставлення і сприяння щодо їх перебування на посадах», – каже головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Прокурори затримали його під час отримання 17.8 тис. грн та 300 доларів чергової частини «траншу» від керівника районного підрозділу до обласного. Обидвох затримали «на гарячому», причетність інших встановлюють. Їм збираються висунути підозри та відсторонити від почади. За вчинине посадовцям загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. 

У прокуратурі не називають імена підозрюваних, утім на сайті «Галсільлісу» гендиректором вказаний Володимир Мельник. Ліси «Галсільлісу» становлять 21% лісів області, переважно в Карпатах. Лісогосподарському підприємству підпорядковуються 18 дочірніх підприємств, що розділені на 44 лісгоспи, 11 із яких – заповідники.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!