На Харківщині знайшли масове поховання військових і цивільних

4177 0
Серед поховань цивільних зустрічаються цілі сім’ї.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

У звільненому від російських окупантів місті Ізюм на Харківщині знайшли поховання близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. Також серед поховань є велика кількість цивільних. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Знайшли близько 500 поховань цивільного населення. І поки встановлена одна могила, де масово поховані приблизно до двадцяти військовослужбовців Збройних сил України», – написав він. 

Читайте також: ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів на Харківщині

Він додав, що українських військових знайшли застреленими із зв’язаними позаду руками. Ймовірно, що загиблі були полоненими. Правоохоронці вважають, що їх спочатку катували, а потім стратили. 

Також серед поховань цивільних зустрічаються цілі сім’ї.

«Це є черговим свідченням, що російська федерація на території України робить геноцид», – зазначив уповноважений.

Нагадаємо, що 8 вересня українські підрозділи повністю відвоювали місто Балаклія на Харківщині. Загалом Збройні сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів.

У пʼятницю, 9 вересня, президент Володимир Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів. У зведенні Генштабу ввечері 10 вересня повідомлялося, що Збройні Сили України продовжують звільнення населених пунктів у Харківській області та на півдні. 11 вересня захисники звільнили від окупантів селище міського типу Чкаловське. 13 вересня стало відомо, що ЗСУ за кілька днів контрнаступу звільнили понад 300 населених пунктів. 

Додамо, що українські захисники на окремих ділянках фронту у Харківській області вийшли до державного кордону з російською федерацією.

 
Антоніна Костик
Фото Генерального штабу ЗСУ, Радіо Свобода
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!