Коли запрацює е-черга для автівок на кордоні із Польщею

6040 0
За допомогою сервісу можна буде дізнатися про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.
Фото умовне

Фото умовне

У пунктах пропуску на західному кордоні України запускають електронну систему єЧерга. З наступного тижня єЧергою зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто. За допомогою сервісу користувач зможе дізнатися про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

Джерело: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

«Переваги єЧерги для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача, колосальна економія часу. Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

Додамо, що раніше Мустафа Найєм наголошував, що головною причиною черг на кордоні залишається мала пропускна здатність інфраструктури пунктів пропуску, які не були готові до значного потоку транспорту після блокування українських морських портів росією. Натомість єЧерга дозволить упорядковувати цю чергу.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року в межах експериментального проєкту електронна черга для перетину кордону вантажівками запрацювала на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!