На кордоні з Польщею тисячні черги: українці очікують на повернення додому

14082 0
За минулу добу, 26 березня, в Україну через Львівщину повернулися майже 5 тисяч громадян
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

На кордоні із Польщею очікують на перетин кордону тисячі українців. Відповідні відео та фото зсамі подорожувальники публікують у мережі. Черги збільшилися, ймовірно, через про закриття державного кордону з 28 березня.

Читайте також: Із п'ятниці кордон закриють і для українців

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник Держприкордонслужби Західного регіону Роман Павленко, змін у порядку пропуску громадян через державний кордон із Польщею наразі немає і не передбачається.

На Львівщині українці можуть повернутися через два визначені пункти пропуску – ПП «Рава-Руська» та ПП «Краковець». За минулу добу, 26 березня, в Україну через Львівщину повернулися майже 5 тисяч громадян. Людей перевозять автобусами. 

«Вчора через Краковець на в’їзд в Україну оформили 1920 громадян, здійснено 29 рейсів автобусами. До перевезення людей, які стояли перед кордоном, залучили 6 автобусів. Загалом на ділянці кордону Львівської області, через ПП "Рава-Руська" та ПП "Краковець", за минулу добу оформили 4 891 громадянина на в’їзд. Це ті, хто прослідували автобусами, які стояли пішоходами на польській стороні, і ті особи, які рухались легковими транспортними засобами. З них автобусами перевезли 3 327 громадян», – уточнив Роман Павленко.

На відео ПП «Краковець», 27 березня

Подорожувальників просять із розумінням ставитись до додаткових контрольно-профілактичних заходів. Так як прикордонники також перебувають у зоні ризику, адже більшість підтверджених хворих на COVID-19 в Україні – це люди, які повернулися з-за кордону. Прикордонники, які з ними безпосередньо контактували, йдуть на самоізоляцію і це теж створює додаткове навантаження на інспекторів прикордонного контролю.

У МЗС сьогодні уточнили, чи можна повернутись в Україну автомобілем після 27 березня. На авто можна перетнути державний кордон України на в’їзд. Також є можливість пішохідного перетину кордону на деяких контрольно-пропускних пунктах. 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що до кінця дня п’ятниці, 27 березня, державний кордон України закриють та припинять всі пасажирські перевезення. Не пропускатимуть навіть українських громадян.

Христина Гоголь

Фото Ігоря Зінкевича

Відео Олександра Крижанівського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!