Київ

На Київщині люди підгодовують диких кабанів. Чому зоозахисники проти

627 0
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В мережі з'явилось відео, на якому люди годують біля дороги диких кабанів. Зоозахисники наполягають, що це небезпечно і для тварин, і для людей. Про це йдеться на сторінці Центру порятунку диких тварин у Facebook.

Якщо тварини почали ототожнювати людину з їжею, значить, почнуть виходити до людей у населені пункти, пояснюють зоозахисники. Якщо ті, хто годує тварин зі співчуття, поїде собі далі, то налякані жителі будуть боротися з непроханими гостями. У тварин можуть навіть стріляти.
 
 
Крім того, тварини запам'ятають місцевість, де можна поживитися, а вона біля дороги. Через це є небезпека аварій і загибелі тварин.
 
Водночас необачна поведінка людей може викликати непередбачувану реакцію тварин. Тварина може напасти на людину і травмувати її. Наприклад, розлючена самка, яка захищає дітей.
 
«Тому закликаємо людей обдумувати дії та пам'ятати про безпеку для себе та тварин, перш ніж іти годувати звірів у лісі заради класного популярного відео», - застерегли у Центрі порятунку диких тварин.
 
Зоозахисники також нагадують, в країні війна та велика територія лісів замінована.
 
Станіслав Нестеренко


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!