Київ

У Кагарлику підозрювані у зґвалтуванні у відділку поліції перед оголошенням вироку мобілізувались до ЗСУ

1050 0
Адвокатка потерпілої повідомила, що двоє підозрюваних нібито мобілізувалися до лав ЗСУ.

У Кагарлику на Київщині двоє чоловіків перед оголошенням вироку мобілізувалися до ЗСУ, їх підозрюють у катуванні людей та зґвалтуванні жінки у місцевому відділку поліції. Про це повідомила адвокатка однієї потерпілої Анна Калинчук.

Вона розповіла, що 9 травня мали завершитися дебати щодо справи поліцейських, які у відділку Кагарлика Київської області зґвалтували жінку та катували інших людей. Проте виявилося, що двоє підозрюваних нібито мобілізувалися до лав ЗСУ. 

«Судове засідання відкладено, оскільки один з обвинувачених начебто мобілізований до лав ЗСУ та направлений до "якоїсь" із військових частин, а куди саме - невідомо. Ще один із 5 обвинувачених теж "мобілізувався" саме перед початком судових дебатів. Сьогодні суд повинен був прийняти рішення про зупинення провадження щодо нього знову ж таки у звʼязку з мобілізацією», – повідомила Анна Калинчук.

Вона зауважила, що один із підозрюваних ще на початку повномасштабної війни мобілізувався до ЗСУ та не чекав суду понад рік.

«Ще один з фігурантів справи мобілізувався відразу з початком повномасштабного вторгнення. До нього у мене запитань немає. Людина відразу, а не через 1,3 року, не перед завершальною стадією судового розгляду, не від страху винесення ймовірно негативного вироку», – наголосила адвокатка.

Анна Калинчук зауважила, що вона не вірить у те, що двоє підозрюваних лише перед оголошенням вироку захотіли піти захищати Україну.

«Де проходитиме служба цих двох – наразі невідомо, можливо, в роті охорони в Київській області, далеко від бойових дій, можливо, в тиловому забезпечені в/ч. Мене дуже тригерить те, що військовою службою маніпулюють у такий спосіб. І я вважаю це несправедливим і недостойним», – зауважила вона.

Адвокатка додала, що лише двоє підозрюваних копів наразі перебувають під вартою і точно не зможуть мобілізуватися до ЗСУ.

Нагадаємо, 24 травня 2020 року надійшло повідомлення, що до лікарні міста Кагарлик звернулася жінка з важкими травмами. За її словами, це зробили поліцейські в місцевому відділку.

Після розголосу в Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативникові Сергієві Сулимі та 35-річному начальникові сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.

Через певний час Державне бюро розслідувань оголосило підозру оперуповноваженому та начальнику одного із секторів Кагарлицького відділення поліції – Євгену Трохименку та Ярославу Левандюку. У жовтні в Офісі генпрокурора оголосили п'яту підозру колишньому очільникові відомства Сергію Панасенку. Той знав про знущання, які коять його підлеглі, але не заважав їм.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!