На Київщині Пункти незламності змінять графіки роботи. Деталі

819 0
Пункти на Київщині переводитимуть у «режим очікування», водночас в адміністративних будівлях вони продовжать роботу.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Враховуючи поступове потепління у Києві та області розпочали переводити в режим очікування мережу пунктів обігріву. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій, повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

З режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи комісія вирішила перевести більшість Пунктів незламності в області, однак у випадку екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації пункти відновлять роботу протягом 1-2 годин.  
 
Водночас Пункти, що створені в адміністративних будівлях продовжать працювати в робочі години. Там люди, у разі потреби, можуть отримати доступ до інтернету та підзарядити мобільні пристрої. 
 
Читайте також: «Динамо» Київ з настанням потепління відкрили пункт обігріву. Українці відповіли жартами.
 
У КОВА постановили, що у кожній територіальній громаді має функціонувати щонайменше 1 такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів може бути збільшена. 
 
«Під час відключень електроенергії, пов’язаних із масованими ракетними обстрілами, Пункти Незламності стали значною підтримкою для жителів області. Завдяки роботі пунктів ми вистояли та пережили цю найскладнішу зиму. І вкотре довели ворогу, що українці – сильний та незламний народ», – зазначив т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.
 

Зазначимо, що рішення про закриття Пунктів незламності місцеві органи влади приймають у різних регіонах України. Зокрема відомо, що пункти незламності у Львові, Чернігові, Чернівцях та інших містах вже перевели у «режим готовності».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!