Київ

На Київщині створили Спостережну раду з питань відбудови

612 0
Основне завдання Спостережної ради – контроль за всіма етапами відбудови

На Київщині створили Спостережну раду з питань відбудови, щоб контролювати будівництво об'єктів, які були пошкоджені через російську агресію. Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко у Facebook.

«Основне завдання Спостережної ради – це контроль за всіма етапами відбудови від планування до завершення проєктів. Маємо забезпечити їх ефективне виконання та відповідність стандартам та вимогам», - заявив він.

За словами голови КОДА, відкритість відбудови буде на всіх етапах відновлення, це підвищить довіру до всього процесу загалом. 

До складу Спостережної ради увійдуть представники міжнародних інституцій, громадських організацій та незалежних експертів. Зокрема, з ПРООН в Україні, Трансперенсі Інтернешнл Україна, Інституту законодавчих ідей, Open Contracting Partnership, Центру досліджень фіскальної політики та Інформаційної агенції "УНН".

Функції, які виконуватиме Спостережна рада:

  • Моніторинг та перевірка усіх процедур закупівель, які стосуються відбудови;
  • Вивчення бюджету, фінансових звітів і витрат на відновлення;
  • Надання рекомендацій рекомендувати щодо вибору об'єктів для відновлення з огляду на максимальну користь для населення;
  • Об'єктивне і неупереджене спостерігання за процесом відбудови задля  унеможливлення корупції.
  • Наразі на Київщині будується і відновлюється низка об'єктів. Зокрема, будується 93 приватні будинки коштом обласного бюджету. Планується відновити 18 багатоповерхівок в рамках UNITED24, 86 об'єктів відбудують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, 14 будівель за кошти Європейського інвестиційного банку та 9 обʼєктів — у рамках обласної програми будівництва споруд цивільного захисту.

 

Нагадаємо, що на території Київської області у 2022-2023 роках було пошкоджено або зруйновано майже 27,5 тисяч об'єктів. Наразі відновлено понад 12,8 тисячі житлових будинків, лікарень, шкіл тощо.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!