Київ

На Київщині відбудували зруйнований росіянами притулок для тварин

602 0
Після відбудови тут хочуть розмістити близько 970 підопічних.

На Київщині повністю відбудували вщент знищений російськими окупантами притулок для тварин «Бест Френдз».  

Реконструкція тривала майже чотири місяці. За цей час там збудували ветеринарний комплекс, операційну, а також інфекційне, терапевтичне й реабілітаційне відділення.

Оздобленням притулку займалася компанія Kailas-V, яка створила в Україні понад 70 муралів, зокрема «Святу Джавеліну», «Грушевського» й «Крути».

Гроші на реконструкцію надали в межах проєкту Tails Change, який запустили Suziria Group і UAnimals. Відбудова притулку коштувала близько двох мільйонів гривень.

Читайте також: на Київщині притулок, де рятують тварин з Херсонщини, можуть закрити. Як допомогти

«Бест Френдз» розташований у селі Фасова Макарівського району області. За час повномасштабного вторгнення прихисток двічі постраждав від авіанальотів й артобстрілів з боку російських окупантів.

Там була зруйнована частина основної будівлі й вольєрів, через що кількість місць у притулку скоротилася до 800, а навантаження збільшилося через котів і собак, яких урятували з Бахмута, Краматорська й Харківської області.

До 24 лютого в притулку проживали понад 1300 тварин, наразі власники намагаються розмістити там близько 970 підопічних.

До слова, у Гостомелі у притулку Едуарда Глеби, де перебувають тварини, врятовані з Херсона після підриву росіянами Каховської дамби щонеділі проводитимуть день відкритих дверей.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!