Київ

На Київщині відкрили рух відбудованим мостом через річку Таль

1124 0
Міст підірвали російські окупаційні війська, тікаючи з Київщини, внаслідок вибуху жодна конструкція мосту не вціліла.

На трасі Київ – Іванків – Овруч відкрили рух мостом через річку Таль, який підірвали російські окупаційні війська, відступаючи з Київської області. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Мостом, який знаходиться на трасі Київ – Іванків  – Овруч, вже проїхав перший автотранспорт. Міст, зокрема, дозволив відновити повноцінне транспортне сполучення між Києвом та Іванківською громадою. Це спростить логістику для місцевих мешканців, а також поліпшить доставку вантажів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міст через річку Таль підірвали російські окупаційні війська, відступаючи з Київської області. Всі його конструкції були зруйновані внаслідок вибуху.

У відомстві також відмітили, що під час підготовки до відбудови проведено обстеження мосту та розмінування території, а на саме будівництво знадобилося 7 місяців.
 

«Активні роботи розпочалися у листопаді 2022 року. Міст через річку Таль звели практично «з нуля»: встановили опори, балки та прогонову будову. Він має 2 асфальтовані смуги руху і тротуари», –  додали в міністерстві.

В Мінвідновлення також нагадали, що це вже другий міст, відбудований у Київській області. Торік повноцінно запрацював ще міст на трасі Київ – Харків – Довжанський.  

Крім того, наразі в Київській області ведуться роботи з будівництва 10 мостів, які були знищені під час бойових дій.

Додамо, на Київщині продовжують відбудовувати 50-метровий міст у Фастівському районі.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!