Київ

На Київщині відкрили відновлений Центр соціально-психологічної реабілітації

487 0
Центр був зруйнований росіянами у березні 2022 року.
Центр соціально-психологічної реабілітації. Фото: Мінветеранів

Центр соціально-психологічної реабілітації. Фото: Мінветеранів

У Бородянці відкрили відбудований Центр соціально-психологічної реабілітації. Про це повідомили у Міністерстві у справах ветеранів України.

Вартість проєкту склала понад 300 млн грн бюджетних коштів. Крім того, Володимир Зеленський передав на відновлення Центру 100 тис. доларів, які отримав із присудженням медалі Свободи.

Центр у Бородянці надаватиме психологічну, соціальну підтримку, а також фізкультурно-спортивну реабілітацію для ветеранів, їхніх родин, а також сімей загиблих захисників та захисниць.

Пріоритетними напрямками Центру є повернення ветеранів до активного суспільного життя, відновлення та підтримка психічного й фізичного здоров’я, впровадження інноваційних форм допомоги та юридичний супровід.

Наразі в Центрі соціально-психологічної реабілітації вже обладнані кімнати ерго-, арт- та кріотерапії, а також віртуальної реальності, що допомагатимуть долати наслідки бойової травми.

Всі послуги для ветеранів, членів їх сімей та родин загиблих захисників та захисниць будуть безкоштовними.

Планується, що за рік Центр прийматиме в середньому понад дві тисячі ветеранів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!