Київ

На Київщині відродять парк із пам’яткою Київської Русі

775 0
Цей парк потрапив до проєкту з відновлення занедбаних громадських просторів.

Група дорожньо-будівельних компаній RDS розпочинає урбаністичний соціальний проєкт «Наше місце». Він спрямований на відновлення занедбаних або ушкоджених громадських просторів у малих містах і громадах, що постраждали від війни.

У межах проєкту «Наше місце» в Макарові планують відновити Панський парк. Це місце має значний культурний та соціальний потенціал, адже тут розташовується Городище – найкраще збережена археологічна пам'ятка Київської Русі. Також парк виходить на річку Здвиж. 

Команда проєкту «Наше місце» вирішила повернути життя до Городища та облаштувати набережну Панського парку. Відновлена локація має забезпечити зручне та різноманітне дозвілля на набережній для людей різного віку, відродити культурне життя на Городищі та органічно пов'язати ці два місця.  

Щоб забезпечити залучення громади, 22 та 25 липня команда проєкту «Наше місто» проведе презентацію, толоку та фасилітаційний воркшоп за участю архітекторів та експертів. Ці сесії дадуть мешканцям змогу поділитися своїми думками та проблемами. Беручи за основу думки громади, архітектори створять дизайн майбутньої локації. 

Нагадаємо, у парку «Прибережний» в Дарницькому районі запрацюють ліхтарі та вбиральні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!