На Київщині збудують два заводи з обробки побутових відходів

1854 0
Проєкти будуть реалізовувати за рахунок кредитів європейських банків. Також тривають перемовини з інвесторами.
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

У Київській області планують збудувати два сучасних заводи з оброблення побутових відходів. Про це повідомляє міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Там здійснюватиметься переробка органічних (харчових відходів) з подальшим виробництвом біометану, а також глибоке сортування відходів з виділенням ресурсоцінних матеріалів – металобрухту, скла та пластику. 

«На території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад збудують два сучасних заводи з оброблення побутових відходів. Їх унікальність – у використанні одразу декількох технологій обробки. Запланована потужність спільного заводу для Броварської та Бориспільської громад орієнтовно  становитиме 110-120 тис тонн відходів на рік. У Фастівській громаді – 35-100 тис тонн на рік. Нові потужності можуть з'явитися вже за два роки», – пояснює Стрілець. 

Читайте також: У Києві збільшать кількість наземних безбар’єрних пішохідних переходів

Проєкти будуть реалізовувати за рахунок кредитів європейських банків. Наразі також тривають перемовини з інвесторами. Загалом в області планують будівництво до десяти нових підприємств.

 

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!