На Київщині «Зоопатруль» відкриває притулок європейського зразка

1321 0
Засновники організації кажуть, що це перший подібний заклад в Україні.

Громадська організація «Зоопатруль» 3 березня, у свою річницю створення, відкриє в Ірпені притулок європейського зразка, повідомляють у Facebook.

Притулок на Київщині почали будувати у червні 2022 року. Зараз тут вже 20 вольєрів для собак, «котобудинок» і пункт ветеринарної допомоги.

У притулку наразі живуть 54 собаки й 63 коти, врятовані з Київської, Харківської й Донецької областей. У планах команди – добудувати вольєри, приміщення для котів і реабілітаційний центр для тварин з інвалідністю.

Організацію «Зоопатруль» створили на початку березня 2022-го, щоб урятувати тварин, яких господарі залишили в зачинених квартирах під час евакуації. Наразі команда займається евакуацією й лікуванням тварин, що постраждали від війни.

 

Додамо, у Києві з 6 по 8 березня безкоштовно стерилізуватимуть домішніх тварин, однак скористатися послугою зможуть не всі. Більше про це читайте тут.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!