На Левандівці землю хочуть віддати під парк та забудову

4160 0
У Львові у мікрорайоні Левандівка поблизу вулиць Роксоляни, Суботівської та Олесницького мають намір створити новий парк площею близько 20 га. Також цей район планується надалі розбудовувати.

Як розповіла в.о. начальника управління екології Львівської міськради Наталія Партика, роботи зі створення парку розпочнуть вже цьогоріч. Зокрема, підготують землевпорядну документацію та проведуть опитування серед мешканців мікрорайону щодо планування майбутнього парку.

«Йдеться про абсолютно новий парк. У цьому районі пасувало б зробити парк зі спортивним ухилом, зокрема облаштувати якісні спортивні майданчики, тому що поруч є район малоповерхової житлової забудови. Також цей район планується надалі розбудовувати», - розповіла Наталія Партика.

За її словами, питання про створення парку буде виноситись на найближче засідання сесії Львівської міської ради, яке відбудеться 2 березня. Якщо депутати підтримають цей проект, то у мерії розроблятимуть землевпорядну документацію та встановлять межі парку, повідомляє ZAXID.NET.

Зараз ця земельна ділянка є вільної від забудови. За словами Партики, там є незначна кількість зелених насаджень, а також спортивний майданчик, який облаштували мешканці району. Чиновниця запевняє, що проектування парку відбуватиметься спільно з мешканцями, тому усі побажання будуть враховані при будівництві майбутнього парку.

Для порівняння площа Стрийського парку становить 52 га, парку імені Івана Франка - 10 га, а Парку культури - 26 га.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!