На лікування захисника зі Львівщини, у якого немає рідних, терміново збирають кошти

3894 0
На операцію потрібно зібрати ще 86 тисяч гривень.
Фото: Володимир Фітьо

Фото: Володимир Фітьо

У добровольця зі Самбора Петра Маланія діагностували кисту головного мозку. Хлопця оперуватимуть в Іспанії. Вартість – понад 200 тисяч гривень. Однак для 25-річного захисника, який виховувався в інтернаті, сума надто велика. Про це повідомив у Facebook Володимир Фітьо.

У 2014 році, на початку Майдану Петро Маланій втік з інтернату у Самборі та пішов добровольцем на війну. Воював у складі Правого сектора в Пісках та Донецькому аеропорту. Два місяці і чотири дні пробув у полоні в гіві. Після обміну продовжив воювати в складі батальйону «Азов». Після отримання чотирьох контузій юнак у 2017 році завершив військову службу за станом здоров’я.

Кисту головного мозку у Петра діагностували місяць тому. Ситуація невтішна, оскільки пухлина росте. Хлопця будуть оперувати в Іспанії. На це потрібно 200 тисяч гривень. Поки зібрали вже частину коштів не вистачає ще 86 тисяч гривень.

Крім того, на завтра Петру необхідно придбати ліки вартістю 5 300 гривень. Усіх небайдужих просять долучитися, щоб допомогти терміново зі збором коштів.

«Тим, хто може замість ранкової кави перерахувати ці кошти, щоб допомогти врятувати патріота, захисника, юнака, який замість розваг обрав захист Батьківщини, номер картки 5375 4141 0339 8649 Маланій Петро Русланович», – йдеться у повідомленні. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!