На Луганщині поблизу селища, яке постраждало у лісових пожежах, висадили «Львівський гай». Фото

1049 0
На трьох гектарах висадили більше 10 тисяч саджанців сосни.
Фото: Луганська обласна державна адміністрація

Фото: Луганська обласна державна адміністрація

Понад 250 волонтерів зі Львівщини, військовослужбовців та громадських активістів з Луганщини взяли участь у створенні «Львівського гаю» поблизу селища Осколонівка, яке постраждало внаслідок масштабних пожеж на Луганщині. Про це повідомили у Луганській обласній державній адміністрації.

У межах акції «Схід і захід разом» на трьох гектарах висаджено більше 10 тисяч саджанців дерев хвойних порід. Ці саджанці виростили на Львівщині у розпліднику у спосіб висадки із закритою кореневою системою. 

Це перша масштабна громадська ініціатива, з якої розпочалося відновлення лісів у Луганській області. Цього тижня сюди надійдуть саджанці з Тернопільщини та Одещини.

Нагадаємо, на території Луганської області виникли машсштабні лісові пожежі 30 вересня та 1 жовтня. До зони ураження потрапило 32 населених пункти. Гасіння тривало близько тижня.

Фото Луганської обласної державної адміністрації

 

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!