На Львівщину прибули понад 30 тисяч переселенців та майже 100 тисяч виїхали до Польщі

2636 0
Через величезні черги на пунктах пропуску планують збільшити кількість потягів, які курсують зі Львова до держкордону.

За три дні війни до Львова прибула понад 31 тисяча переселенців, з яких в області залишилися понад 2,5 тисяч громадян, решта рухалися в сторону Закарпаття. Кордон з Польщею вже перетнуло близько 100 тисяч українців. Через величезні черги на пунктах пропуску планують збільшити кількість потягів, які курсують зі Львова до держкордону. Про це під час брифінгу повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

За три дні на Львівщині вже зібрали понад 60 тонн гуманітарної допомоги. Люди їдуть потягами та власним транспортом. Розселяють у готелях, домогосподарствах через Центр допомоги, що на Арені Львів.

«Близько 100 тисяч перетнуло кордон з Польщею за три доби. Черги величезні, наприклад, близько 2 000 тисяч у Шегинях, 2 000 у Раві-Руській, орієнтовно 30 км черг на кожному з цих кордонів. Говорили з польською стороною щодо збільшення в 2-3 рази кількості потягів. Ми надіємося, це частково зменшить навантаження переміщення автомобільним транспортом, якого до Львова їде неймовірна кількість. Намагаємося переконати людей, що краще перечекати на Львівщині, працюємо з ними разом з поліцією, прикордонниками, навіть добровольцями», – сказав він.

Читайте також: Львів'ян закликають здавати кров для військових, яких привезли з Києва

Наразі на Львівщині мобілізували вже близько 9 тисяч людей. Крім того, Максим Козицький закликав мешканців вступати до лав територіальної оборони. Саме бійці тероборони отримають першими зброю у разі атак ворога. Також він звернувся до мешканців продовжувати ліквідовувати мітки та виявляти підозрілих осіб.

«Це була найтихіша ніч на Львівщині за три дні війни з Росією. Та лише за минулу ніч звернулося більше 17 тисяч осіб до правоохоронців. Виявляють підозрілих, а також це стосується міток. Прохання їх ліквідувати, тому що багато з них є на об’єктах критичної інфраструктури – це лінії електропередач, газопроводи, мости. Прохання знищувати такі мітки, щоб не дати ворогу атакувати саме критичну інфраструктуру. Ситуація контрольована, на вулицях сопкійно», – додав голова ЛОДА.

Щодо диверсійних груп, поки правоохоронці перевіряють інформацію, та немає підтверджених випадків. Максим Козицький також додав, що на лікуванні у військовому госпіталі перебуває 16 бійців, двоє з них – зі Львівщини.

Юлія Осим

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!