На Львівщині декомунізацію мають завершити до кінця року

807 0
З початку року в області демонтували вже понад 190 обʼєктів комуністичної спадщини.
фото умовне

фото умовне

У Львівському районі нарахували 75 об’єктів радянської спадщини, вже демонтували – 50, з них 17 – частково, бо на місцях ще залишаються плити чи стели з таблицями. Про це повідомив перший заступник глави Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Відтак, відсоток очищення Львівського району сьогодні становить 66%. Повністю декомунізувалися 4 громади, а саме – Пустомитівська, Жовтанецька, Підберізцівська та Новояричівська громад.

Найгірший показник наразі у Рава-Руській громаді. Тут нарахували вже 9 обʼєктів, з яких на сьогодні жоден не демонтували.

Читайте також: Чому не варто перейменовувати Красне на Львівщині і Запоріжжя 

«Інколи виникає ситуація, коли ми говоримо, що громада очистилася повністю, а згодом зʼясовуємо, що десь знайшли ще якийсь обʼєкт, тому це дуже динамічний процес і ми закликаємо зголошуватись по тих обʼєктах, які все ще не були внесені до переліку обʼєктів монументальної пропаганди ворога. В межах наради з головами громад проговорили по кожному такому об’єкті та окреслили чіткі дедлайни. Залишається демонтувати наразі ще менше ста. Маємо завершити декомунізацію на Львівщині до кінця цього року». – зазначив Андрій Годик.

Нагадаємо, у Жовківській громаді завершили декомунізацію. Жовківська громада стала однією з лідерів в Україні у процесі завершення декомунізації та очищення від радянських маркерів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!