На Львівщині демонтували найвищий радянський пам'ятник

1781 0
Обʼєкт перебував в аварійному стані.
Фото зі сторінки Захара Миляника

Фото зі сторінки Захара Миляника

У селі Воля-Висоцька, біля Жовкви, демонтували радянський памятник. Йдеться про так званий літак Нестерова. Про це повідомив депутат обласної ради Захар Миляник.

«Українці приземлили сьогодні ще одного ворожого літака. Цього разу на Львівщині! Жовківська міська рада та ДСНС демонтували так званого літака Нестерова з однойменної петлі поблизу села Воля-Висоцька», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Хто і за які кошти зносить радянські пам'ятники на Львівщині

Додамо, раніше Tvoemisto.tv розповідало, що літак Нестерова на Жовківщині планують знести до кінця 2023 року. Окрім того, що памʼятник підпадав під декомунізацію, перебував в аварійному стані.

Нагадаємо, сьогодні також знесли памʼятник радянському солдату у селі Смиків на Сокальщині. Тут також звільнили старосту села, який виступав проти знесення споруди.

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!