На Львівщині демонтували ще три пам'ятники радянським діячам

785 0
Два пам'ятники присвячені радянським льотчикам, ще один – москвофілу і комуністу Кузьмі Плехатому.
Фото: Дрогобицька РВА

Фото: Дрогобицька РВА

У Дрогобицькому районі, що на Львівщині, демонтували ще три пам'ятники радянським діячам. Два із них присвячені радянським льотчикам, ще один – москвофілу і комуністу Кузьмі Плехатому.

Джерело: Дрогобицька РВА

«На Дрогобиччині активно продовжується процес декомунізації. У Меденицькій громаді днями ліквідували три пам’ятники рядянської доби. У селі Опори демонтували 2 пам’ятники. Один з них був присвячений радянським льотчикам, інший москвофілу і комуністу Кузьмі Плехатому. Окрім цього, 17 березня у Меденичах демонтували братську могилу радянських воїнів», – йдеться у повідомленні.

У громаді зазначають, що наразі триває підготовчий процес щодо демонтажу ще восьми об’єктів у Меденичах, Солонську, Дорожеві, Волощі та Грушеві. Також перейменовують вулиці Перемоги у Опорах та Рівному, а також вулицю Гагаріна у Меденичах.

Читайте також: Біля Львова знесли пам'ятник радянському солдату. Відео

Нагадаємо, що від початку 2023 року три громади області звернулися в департамент з метою позбутися символів радянської окупації на своїй території. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!