На Львівщині допомагатимуть відновитися військовим походами у гори. Головне за добу

841 0
Коротко про ключове з життя Львівщини.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Доба в області минула без тривог. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Міжнародна допомога. Британські аграрії передали 24 Королівській бригаді ще 24 пікапи. Їх завантажили необхідними речами для захисників і людей, які живуть у прифронтовій зоні. За три поїздки вони привезли для ЗСУ майже 70 машин. Свою акцію фермери називають Pickups for Peace («Пікапи для миру»), а машини переважно віддають власні, а не купують. Ініціативу започаткував британський фермер Марк Лерд, який із 2014 року допомагає Україні. Його підтримали десятки колег зі Сполученого Королівства.

Підтримка дітей. До дітей з Яворівської громади завітав Джон Бакленд із Західної Вірджинії, який уже 10 років носить костюм Бетмена в межах асоціації Heroes 4 Higher. Закордоний гість подарував малечі багато позитивних емоцій. Від початку повномасштабної війни Джон Бакленд активно допомагає українським дітям. Відвідує школи, центри та заходи, де проводить мотиваційні зустрічі. Крім цього, підтримує воїнів, які повернулися з бойових завдань із пораненнями.

Відновлення військових. На Львівщині започаткували проєкт з горотерапії для українських захисників і захисниць та їхніх сімей. Metta, NGO за підтримки U.S. Forest Service допоможуть відновитися учасникам бойових дій за допомогою походів у гори. Планують 1-2 денні виїзди. Участь безкоштовна, харчуванням та транспортом забезпечують. Також є супровід інструктора програми та психолога. Більше інформації у телеграм-каналі, який Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА створив, щоб інформувати ветеранів, членів їхніх сімей, учасників російсько-української війни зі Львівщини про новини у ветеранській сфері.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!