На Львівщині горіла церква ХІХ століття

3411 0
Майже одночасно трапилася пожежа у церкві на Київщині.
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Сьогодні зранку, 8 січня, в селі Коростів Стрийського району сталася пожежа у дерев’яній дзвіниці церкви св. Параскеви Тирнівської. Про це повідомили у ДСНС України. 

«О 7:00, у селі Коростів Стрийського району Львівської області трапилася пожежа у  дерев’яній дзвіниці церкви Св. Параскеви Тирнівської», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що церква належить Українській греко-католицькій церкві. Її збудували 1858 року і вона є архітектурною пам’яткою національного значення.

Пожежу ліквідували майже о 09.00 год, до гасіння залучили 17 людей та 3 одиниці техніки.

Додамо, що майже одночасно горів також куполу церкви Успіння Пресвятої Богородиці (УПЦ) в селі Григорівка Обухівського району. Рятувальники встановили, що горів купол церкви та перекриття по всій площі (48 квадратних метрів).

Читайте також: У Брюховичах виникла пожежа у римо-католицькому костелі

Нагадаємо, що в грудні 2021 року у Брюховичах трапилася пожежа у Храмі святої Терези від Дитятка Ісуса Львівської архидієцезії, що розташований на вулиці Львівській. У будівлі було сильне задимлення та горів купол церкви. Внаслідок пожежі отримали опіки двоє чоловіків, які на момент виникнення пожежі знаходили в костелі.  

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!