На Львівщині є жертви обмороження. Поради, як вберегтись. Інфографіка

4117 0
За останню добу на Львівщині троє осіб звернулися до лікарень із загальним переохолодженням та обмороженням кінцівок. Пропонуємо поради від Міністерства охорони здоров’я, як не стати жертвою негоди.
фото: slovovolyni.com

фото: slovovolyni.com

Пропонуємо інформацію про ознаки, за якими можна виявити обмороження, а також поради від МОЗ про те, що можна зробити до приїзду в лікарню.

«Одягайтеся тепліше та з обачністю ставтеся до власного здоров'я!», – радить Уляна Супрун, очільниця Міністерства охорони здоров’я.

За її словами, є кілька ознак, за якими можна розпізнати обмороження:
- білий або сірувато-жовтий колір ділянки шкіри;
- часткова або повна втрата чутливості;
- незвичне відчуття шкіри.

Виявивши ці ознаки, варто не панікувати, а звертатися до лікарень за медичною допомогою. Також доцільно дотримуватися кількох простих рекомендацій.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій також радить дотримуватися елементарних правил, аби уникнути переохолодження та обмороження.

Додамо, що у Львові упродовж Різдвяних свят обіцяють сильні морози.

Актуальна інформація: У Львові погіршується погода: гарячі телефони, пункти обігріву, лікарні

Тим часом у місті більшість автобусів не виїхали на свої маршрути. Радимо львів’янам планувати свої поїздки в громадському транспорті заздалегідь та моніторити онлайн наявність автобусів на маршрутах: це можна робити на спеціальних ресурсах (за посиланням тут або тут).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!