На Львівщині кілька людей провалилися під кригу. Як вберегтись

982 0
Крига на водоймах і так досить тонка, а під час відлиги стає в рази небезпечнішою.
Фото умовне

Фото умовне

Цього тижня на Львівщині зафіксували кілька випадків, коли мешканці провалювалися під кригу. Так, нещодавно допомогу надавали двом підліткам, що потрапили під кригу.

Джерело: пресслужба ЛОДА

Очевидці викликали поліцейських та службу екстреної медичної допомоги. Надавши першу медичну допомогу, медики доправили дітей в місцеву лікарню із переохолодженням. Окрім того, вчора, 15 лютого, трапився подібний випадок на водоймі, який ледь не закінчився трагедією для батьків 12-річної дівчинки з Бродівщини. Дитина провалилася під лід на місцевій річці. Працівники ДСНС передали дівчинку лікарям ЛОЦЕМД та МК. У дитини була гіпотермія, проте вона була при свідомості і розмовляла. ЇЇ госпіталізували.

Читайте також: У Львові троє чоловіків провалилися під кригу, один із них – загинув

«У першу чергу з людини, яку дістали з крижаної води, слід зняти увесь мокрий одяг. Витерти насухо шкіру та переодягти в сухий, натуральний одяг, бажано вовняний. Можна скористатися термопокривалом. Також добре на організм подіє тепле (не гаряче) пиття», – зазначив фельдшер з медицини невідкладних станів ЛОЦЕМД та МК Андрій Солтис.

При значному переохолодженні медики закликають застосовувати зовнішні непрямі джерела тепла (інфрачервоне освітлення, тепле повітря), при критичному переохолодженні – введення підігрітих розчинів.

«Холод може спричинити сильний вазоспазм й значний біль в руках та ногах. При таких випадках крапельно вводиться теплий фізрозчин з судинорозширюючими засобами та анальгетиками або спазмолітиками. Також застосовуються заспокійливі засоби, щоб зняти сильний страх і паніку в потерпілого», – пояснив медик.

Нагадаємо, що  14 лютого на озері «Промінь» у місті Жидачів двоє дітей провалилися під кригу. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!