На Львівщині ледве не підпалили церкви ПЦУ та УГКЦ

9912 0
Слідчі встановили особу.
Храм успіння пресвятої богородиці УГКЦ/map.ugcc.ua

Храм успіння пресвятої богородиці УГКЦ/map.ugcc.ua

У Пустомитах жінка ледве не підпалила дві церкви. Йдеться про Храм Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ та Храм Вознесіння Господнього ПЦУ. Про це повідомили у Пустомитівській територіальній громаді.

У середу, близько 12:00, поліцейські виявили підпал церкви. З відеозаписів камер спостереження з'ясували, що це сталося близько 10:48 год.

Слідчі встановили особу. Вона мешканка Пустомитівської громади. При спілкуванні жінка повідомила, що наміру підпалити церкву не мала, а лише поставила та запалила свічки при вході у двох храмах у Пустомитах.

Читайте також: Пожежу в церкві на Сихові гасили 9 рятувальників. Фото

В результаті цього відбулось незначне загорання фасаду даних церков. Мешканка попросила пробачення у настоятелів храмів та зобов’язалась відшкодувати заподіяні матеріальні збитки.

Нагадаємо, що 4 квітня у Львові підпалили двоє бічних дверей в церкві Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові.

Фото Пустомитівської територіальної громади

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!