На Львівщині майже за 7 мільйонів продають колишній палац польського графа

10662 0
Аукціон відбудеться 14 червня 2023 року.

На Львівщині виставили на продаж санаторій «Розділ», що є колишнім палацом польського графа Лянцкоронського. Початкова ціна продажу становить 6 955 000 грн. Організатором аукціону є регіональне відділення Фонду Держмайна.

Джерело: регіональне відділення фонду Державного майна України по Львівській, Закарпатській і Волинській областях.

Придбати можна будівлі і споруди санаторію «Розділ» у складі:

  • цегляний головний корпус «А-2» площею 3149,5 кв.м;

  • цегляний лікувальний корпус «Б-2» площею 760,8 кв.м;

  • клуб з цегли, каркасу, залізобетону «В-2» площею 1308,2 кв.м;

  • цегляний продуктовий склад «М» площею 79,6 кв.м;

  • цегляна майстерня «Н» площею 89,5 кв.м;

  • цегляна котельня «П» площею 187,8 кв.м;

  • цегляний гараж «Р» площею 104,4 кв.м;

  • цегляний гараж «Т» площею 70,0 кв.м; цегляний господарський корпус «С» площею 267,5 кв.м;

  • цегляна пральня «Ш» площею 204,3 кв.м;

Мінімальний крок аукціону становить 69 550 грн. Аукціон відбудеться 14 червня 2023 року.

Нагадаємо, що у регіональному відділенні фонду державного майна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях призначили нового керівника. Ним став ексдепутат Львівської обласної ради Микола Іщук.

Для довідки:

Будівлю у 1704  році побудувала родина Жевуських, але після чотирьох поколінь будівля переходить у власність Лянцкоронських. У 1874–1903 роках палац суттєво розбудував граф Кароль Лянцкоронський, який був знаним меценатом, колекціонером, дослідником і поціновувачем античної культури. Саме Кароль Лянцкоронський, як поціновувач античності, прикрасив будівлю палацу медальйонами з зображеннями богів з Олімпу, а на території маєтку було розміщено кілька десятків античних (але не тільки) скульптур. Найцінніші експонати ще до Другої світової війни вивіз у австрійські і швейцарські маєтки син Кароля Лянцкоронського, а решта – осіла в радянських музеях, зокрема в Ермітажі в Санкт-Петербурзі та Львівській галереї мистецтв. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!