На Львівщині можливий прорив дамби і затоплення семи сіл

13896 0
Існує загроза прориву дамби та початкове затоплення окремих прирiчкових населених пунктiв в Самбiрському районi.
фото: ілюстративне/волиньпост

фото: ілюстративне/волиньпост

На Львівщині є загроза прориву дамби та початкове затоплення окремих прирiчкових населених пунктiв в Самбiрському районi. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

«У другiй половинi доби 5 липня на р. Стрв'яж бiля с. Луки (Самбiрський р-н, Львiвська обл.) очiкується продовження формування максимального рiвня води чергової паводкової хвилi. При цьому iснує загроза прориву дамби та початкове затоплення окремих прирiчкових населених пунктiв в Самбiрському районi (с. Бабино, Пиняни, Чернихiв, Нижне, Острiв, Луки, Хлопчицi)», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС також попередили, що 5-6 липня на Волині можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних ділянок в с. Пiдгiр'я Ратнiвського району.

Крім того, через значні опади в гiрськiй частинi протягом 4-5 липня на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкують змiну гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,2-0,7 м. У мiсцях випадiння сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!