На Львівщині нагородили сім’ї загиблих на фронті Героїв

2079 0
Орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили Героїв, що загинули на фронті.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили Героїв, що загинули на фронті. Медалі предали сім’ям військових. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Відтак, орденами нагородили Андрія Филипчука та Андрія Бєлєвцова. 

Андрій Филипчук – чоловік зі села Хишевичі. Один з найперспективніших археологів України. До 24 лютого 2022 року працював заступником директора з наукової роботи в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Коли почалася повномасштабна війна, пішов добровольцем у 2 батальйон 103-ої окремої бригади ТрО. Здобув навички бойового медика, став навідником СПГ-9 «Спис». Загинув 2 лютого 2023 року поблизу міста Кремінна Луганської області.

Андрій Бєлєвцов –  народився у Дніпрорудному Запорізької області. У 2015 році брав участь в антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей. З  24 лютого 2022 року брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. Загинув 5 липня 2022 року при виконанні службових обов’язків. Нагороду отримала дружина Альона.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 19 квітня, Львів попрощається з військовослужбовцями Віталієм Дідиком та Віталієм Яворським, які захищали Україну від російських окупантів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!