На Львівщині напрацьовують заходи з евакуації у разі виникнення радіаційної небезпеки

3017 0
Львівщина може стати однією з областей, куди, ймовірно, найбільше евакуйовуватимуть людей через географічну віддаленість від Запорізької АЕС.

У Львівській ОВА відбулась робоча зустріч з керівниками автотранспортних підприємств щодо проведення евакуаційних заходів в разі виникнення радіаційної небезпеки. В ході зустрічі обговорили евакуаційні маршрути та кількість транспортних засобів, яку необхідно буде залучити до евакуаційного процесу.

«Керівники автотранспортних підприємств отримали алгоритм отримання захисних костюмів, дозиметрів, у тому числі індивідуальних, станцій для масової деконтамінації (ред. – процес проведення медико-санітарних заходів для усунення ХРБ з поверхні тіла людини) в разі виникнення такої необхідності», – зазначив керівник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Евакуаційні рейси здійснюватимуться від стаціонарних контрольно-пропускних пунктів, які будуть розташовані на в’їздах до Львівської області.

Нагадаємо, якщо в Україні виникне ситуація, яка спричинить радіаційну небезпеку, то першими про це повідомлять органи влади. У населених пунктах про радіаційну небезпеку інформуватимуть системи оповіщення. Тривалість звучання попереджувального сигналу «Увага всім!» становитиме 3-5 хвилин. Повідомлення буде містити місце і час виникнення надзвичайної ситуації, її масштаби, дію ураження та порядок дій. Більше тут

Також дивіться:

  • Щоб залякати українців та змусити світ йти на поступки росіяни вкотре застосовують «ядерний шантаж». Водночас застосування ядерної зброї по Україні вважається ймовірним, тому важливо знати, як діятиу випадку надзвичайної ситуації. Tvoemisto.tv зібрало поради про те, як діяти у випадку вибуху та захистити себе від радіації:

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!