На Львівщині народилися п’ять зубренят

2830 0
У національному парку «Сколівські бескиди» понад сім років діє програма відновлення популяції зубрів.
Фото: ecomedia.com.ua

Фото: ecomedia.com.ua

Зубренята, які народилися на початку липня, уже самі стоять на ногах, але від матерів не відходять, інформує сайт національного природного парку «Сколівські бескиди».

Загалом популяція зубрів у парку налічує 33 особини. Побачити зубрів у літній період не так і легко, оскільки вони мігрують на досить значну відстань. В теплу пору року зубри харчуються травою і гіллям, а взимку їх підгодовують сіном, соломою, кормовими буряками та капустою.

Програма «Поновлення популяції зубрів у Майданському лісництві» була затверджена Державним комітетом лісового господарства України та Міністерством охорони навколишнього природного середовища 2007 р.

10 червня 2009 р. у вольєр Майданського лісництва завезли перших шість зубрів з парку диких тварин Гера (Німеччина). Згодом зубрів випустили в природу. А 12 листопада 2010 року сюди завезено ще 5 особин зубра (4 самці і 1 самка) з Національного парку «Баварський ліс» (Німеччина) та центру відновлення тварин «Маршфельдські замки» (Австрія). Зубри пройшли 30-денний термін карантину і в лютому 2011 року були випущені в природу. Зараз вони сформували стадо, уже є приплід. За зубрами ведеться постійний контроль з боку науковців, ветеринарів, представників Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства й Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!