На Львівщині наступного року відремонтують дороги майже на 300 млн гривень

5121 0
Депутати облради затвердили програму розвитку мережі автодоріг області у 2018-2020 роках.
ілюстративне фото: lifedon.com.ua

ілюстративне фото: lifedon.com.ua

Сьогодні, 5 грудня, депутати облради затвердили програму розвитку мережі автодоріг області у 2018-2020 роках, у межах якої виділили 315 млн гривень на ремонт доріг та безпеку дорожнього руху наступного року, повідомляє Zaxid.net.

180 млн гривень підуть на ремонт доріг загального користування, а також на співфінансування ремонту доріг, що фінансуються з держбюджету. Перелік доріг ще не затвердили.

Ще 100 млн гривень витратять на ремонт доріг загального користування і комунальних доріг за умови співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел. Кожен район отримає по 5 млн та сам вирішить, на які дороги їх витратити.

Читайте також: Коли закінчать будівництво кільця на Угорській

Також уперше цього року в програмі розвитку доріг цільово передбачені кошти на безпеку дорожнього руху, на що виділили ще 15 млн гривень.

За словами в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Романа Кокотайла, 12 із 15 млн гривень підуть на співфінансування міжнародного проекту з безпеки дорожнього руху і становитимуть 10% від загальної вартості проекту. В межах проекту планують освітити 226 пішохідних переходів і 228 км доріг, встановити «розумні» світлофори, які за допомогою програмного забезпечення регулюватимуть трафік.

Ще 20 млн гривень залишать у резервному фонді дорожньої інфраструктури на випадок надзвичайних ситуацій.

Крім цього, у межах децентралізації дорожнього фонду близько 120 тис. км доріг у 2018 році передадуть місцевим адміністраціям. Також із 1 січня створять Державний дорожній фонд, 35% коштів якого спрямовуватимуть на фінансування будівництва та ремонту автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах області.

Також у 2018 році за кошти Програми транскордонного співробітництва України та Польщі планують модернізувати загалом 23 км доріг, зокрема на Львівщині: Мостиська – Краківець, Старичі – Шкло та Шкло – Новояворівськ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!